top of page

Wat maakt meubels milieuvriendelijk?

Velen van ons maken slimmere en groenere keuzes als het gaat om onze kleding, ons eten en andere spullen die we in huis hebben. Helaas is ongewenst meubilair nog steeds een van de grootste lasten op stortplaatsen. Maar dat hoeft echt niet. Geliefde meubels een nieuw leven inblazen is een van de manieren om dit tegen te gaan.


Waarom is milieuvriendelijk zijn belangrijk?

We beginnen ons allemaal te realiseren dat kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken, en veel van de meest voor de hand liggende schakelaars zitten recht onder onze neus.


duurzaam

Hoe maak je meubels duurzamer?


Door mijn werk realiseer ik me dat we geen nieuw meubilair NODIG hebben.

Er zijn allerlei redenen waarom een ​​meubel aan de kant kan worden geschoven. Het kan zijn dat het nooit comfortabel heeft gezeten, of dat de stof gescheurd, bevlekt of vervaagd is. Sommige stukken komen in een vreselijke staat naar ons toe - wiebelig, doorhangend en vallen af ​​​​en toe uit elkaar bij de naden.


Maar het komt zelden voor dat een meubelstuk niet gerepareerd kan worden. Sterker nog, ik zou zeggen dat je bijna altijd iets kunt maken wat je jezelf niet hebt kunnen voorstellen!



“Her stofferen in plaats van het vervangen van meubels, is een verantwoorde keuze.”

Wanneer je een stoel, bank of ander meubelstuk recyclet of upcyclet, is dat duurzamer dan nieuw kopen en wordt er minder afval geproduceerd. In plaats van jezelf te omringen met dingen die niet helemaal kloppen of genoegen nemen met kortetermijnoplossingen, kun je door iets te creëren met een lange levensduur, in gedachten echt zorgen voor investeren in en onderhouden van de dingen die je bezit. Door je eigen visie aan te passen, verander je iets dat je misschien over het hoofd hebt gezien in een levenslang bezit waar je absoluut van houdt.


Milieuvriendelijke stofkeuzes


De schijnwerpers zijn fel op de wereld van stoffering gericht, en als gevolg daarvan doen fabrikanten meer dan ooit hun productieprocessen te herzien en oplossingen te bieden die betaalbaar en duurzaam zijn. Milieuvriendelijk textiel en stoffen bieden een optie van goede kwaliteit met net zoveel duurzaamheid en duurzaamheid als hun minder milieuvriendelijke alternatieven. Terwijl materialen zoals wol, die volledig natuurlijk, gemakkelijk verkrijgbaar en biologisch afbreekbaar is, al eeuwenlang worden gebruikt, worden er nu meer innovatieve oplossingen


geïntroduceerd. Gemaakt van milieubewuste, duurzame materialen zoals 100% PET-gerecycled polyester van afgedankte plastic flessen, gerecyclede wol, gerecycled acryl en Tencel lyocell, dit textiel kan worden hergebruikt voor toekomstig gebruik en is daarom 'circulair' van aard. Het is goed om te zien dat er een serieus slimme innovatie op komst is en resofa doet daar zeker aan mee!



Wat kan ik doen met ongewenste meubels?

Ik snap het - soms verveel je je ergens mee, of misschien ga je verhuizen en past je geliefde stuk niet meer. MAAR, als je kunt, raad ik je aan om je ongewenste item met een nieuw perspectief te bekijken voordat je er voorgoed afscheid van neemt.



- Probeer deze milieuvriendelijke tips:


1) Als je je interieur beu bent, overweeg dan om meubels te verven of te upcyclen om het een tweede leven te geven. Zo ook banken, fauteuils, voetenbankjes en andere stoffering opnieuw bekleden. Hergebruik gordijnen in kussens en vind oude items opnieuw uit. De enige beperking is je fantasie.

2) Het proces werkt ook omgekeerd. Kun je iets echt niet nieuw leven inblazen of past het niet meer in je huis, verkoop of doneer dan tweedehands meubels. Doorgeven aan vrienden of familieleden, doneren aan een goed doel of verkopen via marktplaats of Facebook Marketplace zijn allemaal goede manieren om iets opnieuw te gebruiken. Gooi het er niet uit!


3) Als u 'nieuw' meubilair nodig heeft, zal het kopen van tweedehands, in plaats van gloednieuw te kopen, de enorme hoeveelheid meubelafval verminderen. Het beste van alles is dat u een goede kans maakt om iets unieks, van hoge kwaliteit EN betaalbaar te vinden. Bekleding laat je op een andere manier naar al je meubels kijken. Sterker nog, je zou gloednieuwe meubels met forse prijskaartjes kunnen gaan zien als een totale verspilling van geld als je je realiseert hoe betaalbaar het is om meubels die je al hebt opnieuw uit te vinden.

En weet je wat: jij draagt ​​ook jouw steentje bij aan de planeet 💚.




248 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Commenting has been turned off.
Dirk pietersma
Dirk pietersma
Feb 16, 2023

Goed dat jullie bedrijf hier zo mee bezig is! complimenten😁

Like
bottom of page